WRFS NOT
Dolnośląski Oddział Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Przemysłu Spożywczego
WRFS NOT
Informacje ogólne SN-TSPOŻ

Statutowym celem działalności Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Przemysłu Spożywczego jest inspirowanie, popieranie pracy twórczej, organizowanie doskonalenia kwalifikacji oraz udział w rozwijaniu nauki i techniki przetwórstwa spożywczego, a także tworzenie więzi, środowiskowej, zawodowej i towarzyskiej wśród członków Stowarzyszenia.
W związku z powyższym, SITSpoż. organizuje w ramach Wrocławskich Dni Nauki i Techniki cykliczne seminaria tematycznie związane z szerokim pojęciem żywności i żywienia. Seminaria Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Przemysłu Spożywczego cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem i są także wydarzeniem integrującym środowisko branżowe.
W imprezach tych nierzadko występują studenci – przedstawicie uczelnianych kół naukowych, co ma podwójny aspekt edukacyjny. Studenci mają okazję wystąpić publicznie a słuchacze dowiedzieć czegoś nowego. Nasze Stowarzyszenie nawiązało również współpracę ze szkołami średnimi w zakresie edukacji żywieniowej, polegające na przygotowywaniu wykładów o tej tematyce.
Mamy nadzieję kontynuować naszą misję jeszcze przez wiele lat szerząc wiedzę na temat produktów spożywczych i rozwijając świadomość żywieniową.
WRFS NOT
AKTUALNOŚCI SN-TSPOŻ
Seminarium pt. „Żywność – fakty i mity, wady i zalety” 23.10.2024 r.
WRFS NOT
Zarząd SN-TSPOŻ

dr inż. Gabriela Iwona Haraf
Katedra Technologii Żywności i Żywienia
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
ul. Komandorska 118/120
E-mail: gabriela.haraf@ue.wroc.pl
Tel.: 71 36 80 265

mgr inż. Bogumił R. Reuter
P.P.-K.P.P. BROWPROJEKT Sp. z o.o we Wrocławiu
E-mail: browprojekt@wp.pl
Rzeczoznawca w zakresie inżynierii
i technologii browarnictwa
Zespół Rzeczoznawców SNTPSpoż. NOT
w Warszawie
.E-mail: rzeczoznawcyspoz.wroc@gmail.com
Tel.: 71 32 07 706

dr hab. inż. Agnieszka Nawirska-Olszańska
Katedra Technologii Owoców,
Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
.
E-mail: agnieszka.nawirska-olszanska@upwr.edu.pl
Tel.: 71 32 07 706

dr hab. inż. Mirosława Teleszko
Katedra Technologii Żywności i Żywienia
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
.
E-mail: miroslawa.teleszko@ue.wroc.pl
Tel.: 71 36 80 263

dr inż. Monika Wereńska
Katedra Technologii Żywności i Żywienia
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
.
E-mail: monika.werenska@ue.wroc.pl
Tel.: 71 36 80 263

dr hab. inż. Maciej Oziembłowski
Katedra Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
.
E-mail: maciej.oziemblowski@upwr.edu.pl
WRFS NOT
Zespół Rzeczoznawców przy Stowarzyszeniu
Zespół Rzeczoznawców branżowych, pod kierownictwem Kol. Bogumiła R. Reutera, przy Dolnośląskim Oddziale Wojewódzkim Stowarzyszenia w ramach działalności stowarzyszeniowej działa nieprzerwanie od lat i oferuje swoje usługi w szerokim zakresie działania. Zespół oferuje opracowania (opinie, ekspertyzy, wyceny urządzeń, projekty i inne) techniczne branżowe dla przemysłu spożywczego, ze szczególnym uwzględnieniem technologii browarnictwa a także instalacji towarzyszących, w tym chłodniczej.
Kontakt: rzeczoznawcyspoz.wroc@gmail.com.

Bogumił R. Reuter

Edward Prażnowski

Leon Zogata

Piotr Łabędzki

Stanisław Łaczmański
