Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego NOT
Oddział Wrocławski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Wydział Inżynierii Produkcji UE we Wrocławiu
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności UP we Wrocławiu
ZAPRASZAJĄ
na
Seminarium pt. ”Żywność – fakty i mity, wady i zalety”
Organizowane w ramach 50. Wrocławskich Dni Nauki i Techniki
Data: 23 października 2024 r. godz. 10:00
Miejsce: Budynek NOT, ul. Piłsudskiego 74, 50-020 Wrocław, sala 104 Udział jest bezpłatny!
PROGRAM
10:00 – 10:15 dr inż. Ewelina Książek „Vademecum Zdrowia – Przepis na Wzmocnienie Odporności” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
10:15 – 10:30 dr Marta Bochniak „Olej Rzepakowy z Owocowymi Dodatkami: Nowe Horyzonty Smaku i Właściwości Prozdrowotnych” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
10:30 – 11:00 mgr inż. Bogumił R. Reuter „„Produkcja piwa w minibrowarach rzemieślniczych a w browarach przemysłowych. Fakty i popularne mity.”
(BROWPROJEKT P.P.-K.P.P. Sp. z o.o.; Zespół Rzeczoznawców SITSpoż NOT) 11:00 – 11:15 Przerwa kawowa i dyskusja
11:15 – 11:30 dr inż. Monika Wereńska „Obróbka termiczna mięsa – wady i zalety” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
11:30 – 11:45 dr hab. inż. Mirosława Teleszko prof. UEW „Wykorzystanie konopi w branży spożywczej” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
11:45 – 12:30 dr inż. Gabriela Haraf „Fosforany w napojach typu cola – czy jest się czego bać?” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
12:30 Zakończenie