WRFSNT NOT Seminarium pt. Żywność – fakty i mity, wady i zalety

Seminarium pt. ”Żywność – fakty i mity, wady i zalety”

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego NOT

Oddział Wrocławski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 

Wydział Inżynierii Produkcji UE we Wrocławiu 

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności UP we Wrocławiu 

ZAPRASZAJĄ 

na 

Seminarium pt. ”Żywność – fakty i mity, wady i zalety”

Organizowane w ramach 50. Wrocławskich Dni Nauki i Techniki

Data: 23 października 2024 r. godz. 10:00 

Miejsce: Budynek NOT, ul. Piłsudskiego 74, 50-020 Wrocław, sala 104 Udział jest bezpłatny!  

PROGRAM 

10:00 – 10:15 dr inż. Ewelina Książek „Vademecum Zdrowia – Przepis na Wzmocnienie  Odporności” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu) 

10:15 – 10:30 dr Marta Bochniak Olej Rzepakowy z Owocowymi Dodatkami: Nowe  Horyzonty Smaku i Właściwości Prozdrowotnych” (Uniwersytet Ekonomiczny we  Wrocławiu) 

10:30 – 11:00 mgr inż. Bogumił R. Reuter „„Produkcja piwa w minibrowarach  rzemieślniczych a w browarach przemysłowych. Fakty i popularne mity.”  

(BROWPROJEKT P.P.-K.P.P. Sp. z o.o.; Zespół Rzeczoznawców SITSpoż NOT) 11:00 – 11:15 Przerwa kawowa i dyskusja 

11:15 – 11:30 dr inż. Monika Wereńska „Obróbka termiczna mięsa – wady i zalety”  (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu) 

11:30 – 11:45 dr hab. inż. Mirosława Teleszko prof. UEW „Wykorzystanie konopi w  branży spożywczej” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu) 

11:45 – 12:30 dr inż. Gabriela Haraf „Fosforany w napojach typu cola – czy jest się czego  bać?” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

12:30 Zakończenie

Scroll to Top
Skip to content