”Co jeść a czego nie? – oto jest pytanie”- Seminarium

Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
Oddział Wrocławski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności UP we Wrocławiu
Wydział Inżynierii Produkcji UE we Wrocławiu

ZAPRASZAJĄ

na

Seminarium pt. ”Co jeść a czego nie? – oto jest pytanie”
Organizowane w ramach XVLIII Wrocławskich Dni Nauki i Techniki

Data: 10 listopada 2022 r. godz. 10:00

Miejsce: Budynek NOT, ul. Piłsudskiego 74, 50-020 Wrocław, sala 104
Udział jest bezpłatny! Zainteresowane osoby prosimy o rejestrację:

PROGRAM

  • 10:00 – 10:45 dr hab. inż. Zuzanna Goluch prof. UEW „Odżywianie i regeneracja organizmu po przebytym Covid-19”, (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
  • 10:45 – 11:15 dr inż. Robert Gajda “Znaczenie suplementacji w redukcji ryzyka zespołu kruchości w późnej dorosłości” (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
  • 11:15 – 11:45 dr hab. inż. Mirosława Teleszko prof. UEW „Nasiona konopi włóknistej – potencjał do produkcji wysokiej jakości substytutów wyrobów mlecznych” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
  • 11:45 – 12:00 Przerwa kawowa
  • 12:00 – 12:20 inż. Jakub Kucfir „Substytut kawy z nasion derenia jadalnego (Cornus mas L.)” (Koło Naukowe Chemików, UE)
  • 12:20 – 12:40 dr inż. Gabriela Haraf „Badania nad zawartością azotanów w warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych” (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
  • 12:40 – 13:00 dr inż. Ewa Biazik „Stres finansowy wśród studentów a preferencje w zakresie zakupu produktów spożywczych” (Koło Naukowe Qualiteam, UE)
  • 13:00 – 13.20 inż. Malwina Stach “Prozdrowotne związki w owocach” (SKN Fructus, UPWr)
  • 13:20 Zakończenie

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Scroll to Top